ChristenUnie duo-raadsleden geïnstalleerd

Installatie duoraadsleden
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 27 juni 2018 om 11:39

ChristenUnie duo-raadsleden geïnstalleerd

Vanmiddag zijn Tjitske Kuiper, John Olsen, Hélène de Bruine en Gerjan van den Heuvel als duo-raadslid namens de ChristenUnie geïnstalleerd. Zij zullen in de functie van duo-raadslid verschillende portefeullies op zich nemen. We willen hen hartelijk feliciteren met hun benoeming. 

De fractie van de ChristenUnie Amsterdam bestaat nu uit raadslid Don Ceder, de vier geïnstalleerde duo-raadsleden en twee fractiemedewerkers. De twee fractiemedewerkers die de fractie ondersteunen op inhoudelijk en uitvoerend vlak, zijn Gianni da Costa en Sander Huisman. Gerjan van den Heuvel zal naast het duo-raadslidmaatschap de rol van persvoorlichter en communicatiemedewerker op zich nemen. Alle leden van de fractie, duo-raadsleden en fractiemedewerkers, waren kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018.

Fractievoorzitter Don Ceder is verheugd met dit team: "Ik ben blij dat deze mensen zich willen inzetten voor de partij en voor de stad. Ik hoop samen met deze mensen het geluid van de ChristenUnie te laten horen in het stadsbestuur. Ik ben ervan overtuigd dat we met dit team tot mooie dingen in staat zijn en ik wens een ieder daarin Gods zegen toe."

De portefeuilleverdeling binnen de fractie is als volgt:

Don Ceder: Algemene Zaken; Financiën en Economische Zaken; Werk, Inkomen en Onderwijs; Kunst, Diversiteit en Democratisering.
Tjitske Kuiper: Mobiliteit, Luchtkwaliteit en Duurzaamheid.
Gerjan van den Heuvel: Wonen en Bouwen.
John Olsen: Zorg, Jeugdzorg en Sport.
Hélène de Bruine: Ruimtelijke Ordening.

Deel dit bericht