ChristenUnie Amsterdam zet voor gemeenteraadsverkiezingen in op lokale helden

topbanner-amsterdam-groepsfoto-kandidaten
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 25 oktober 2017 om 07:00

ChristenUnie Amsterdam zet voor gemeenteraadsverkiezingen in op lokale helden

De ChristenUnie Amsterdam wil in 2018 een zetel in de gemeenteraad en heeft afgelopen donderdag tijdens haar ledenvergadering de top-kandidaten bekend gemaakt. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen kwam de ChristenUnie Amsterdam 162 stemmen te kort. Met Don Ceder als lijsttrekker en een diverse kandidatenlijst zet de ChristenUnie in op een campagne met lokaal betrokken Amsterdammers.

Donderdag, 19 oktober was de presentatie van de ChristenUnie kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. De lijst bestaat voornamelijk uit mensen die zich op verschillende manieren lokaal inzetten voor de stad Amsterdam.  Met de lancering van de kandidatenlijst is de ChristenUnie campagne met als titel “Ons Amsterdam” officieel van start gegaan. De top 15 kandidaten zijn vastgesteld en is een mix van jong en oud, ervaren en opkomende talenten. 

Ons Amsterdam
De partij wilt zich de komende campagne gaan richten op de betrokkenheid van Amsterdammers bij het welzijn van de stad en pleit voor meer samenwerking tussen gemeente en lokale organisaties, waaronder de kerkelijke gemeenschappen in de stad, die als belangrijke sociaal vangnet fungeren en eerste lijn maatschappelijke hulp verzorgen aan tienduizenden o.a. senioren- en nieuwe Amsterdammers. 

Deze lokale betrokkenheid is terug te zien in de kandidatenlijst, die een brede vertegenwoordiging laat zien van betrokken diverse Amsterdammers. Zo zet de lijsttrekker, Don Ceder (28), zich al jaren in voor Amsterdammers met schulden, door middel van juridische bijstand.  De nummer twee op de kandidatenlijst, Tjitske Kuiper (54), is initiatiefnemer van gemeenschapshuis ‘Good Luck’ in Amsterdam Noord, die jonge nieuwe-Amsterdammers een thuis biedt en zet zich op deze wijze in om eenzaamheid in de stad tegen te gaan. Kuiper is aangesloten bij de kerk ‘Hoop voor Noord’. John Olsen (47), nummer drie, is de afgelopen zeven jaar deelraadslid geweest voor de ChristenUnie in Amsterdam Zuidoost en is ondernemer. Hélène de Bruine (41) staat op nummer vier en is beleidsadviseur bij Vervoerregio Amsterdam. Annacarina Klein (56) is gespecialiseerd in de gezondheidszorg in Amsterdam en zet zich daarnaast al jaren in voor de lokale en provinciale politiek. Zij staat op nummer zes. 

Jonge nieuwkomers
De top van de kandidatenlijst laat ook nieuw en jong talent zien. Manuel Voordewind (23) staat op nummer vijf, hij zet zich in voor het welzijn van vluchtelingen in Amsterdam. Efraim Hart (25) is triagist op de spoedeisende hulp en staat op nummer zeven. Tamara Moll (26) staat op acht en is zorgconsultant en op negen staat Gianni da Costa (33), hij is werkzaam bij de regenbooggroep als talentcoach. Op tien staat Samany Sedney (29), die zich inzet voor het tegengaan van
laaggeletterdheid in de stad. De lijst wordt gecomplimenteerd door Gerjan van den Heuvel (22), die zich bezighoudt met het onderwijs in Amsterdam.

De volledige lijst met 50 kandidaten wordt op 11 december bekendgemaakt.

___________

Tekst: Manuel Voordewind
Foto: Ruben Timman, www.nowords.nl

Deel dit bericht