ChristenUnie wil spoedige verbetering wegen Amsterdam Landelijk Noord

Liergouw
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 13 juni 2018 om 10:37

ChristenUnie wil spoedige verbetering wegen Amsterdam Landelijk Noord

De ChristenUnie Amsterdam stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de staat van de Liergouw, de belangrijkste weg tussen Schellingwoude en Ransdorp. Al jaren klagen de bewoners uit de omgeving over de staat van de weg. Vanwege het smalle, slechte wegdek wat ook nog eens vol diepe kuilen zit, zijn er al regelmatig ongelukken gebeurd.

Een deel van de fractie van de ChristenUnie ging op werkbezoek bij de Centrale Dorpenraad van Waterland om met bewoners in gesprek te gaan en de situatie met eigen ogen te zien. In het verleden zijn er al enkele ongelukken gebeurd vanwege de belabberde staat van de wegen in het gebied Amsterdam Landelijk Noord. Zo kantelde in april nog een vrachtauto in de sloot naast de weg. De fractie van de ChristenUnie wil dat het college zo spoedig mogelijk met de Centrale Dorpenraad in gesprek gaat om te zoeken naar een oplossing voor zowel korte als lange termijn.  

Raadslid Don Ceder wil nu opheldering van het college over deze kwestie. Ceder: ''Als ChristenUnie zijn wij van mening dat de gemeente dient te zorgen voor een goed onderhoud van wegen om veiligheid en bereikbaarheid te bevorderen, ook in het gebied Amsterdam Landelijk Noord. Zoals de wegen er nu bij liggen zorgt het voor gevaarlijke situaties. Niet alleen voor auto's maar ook voor meer kwetsbare weggebruikers zoals kinderen die naar school fietsen. Ik wil van het stadsbestuur weten wat de plannen zijn om de veiligheid van de weggebruikers in dit gebied te waarborgen.''