Onderzoek naar situatie wegen Landelijk Noord

Liergouw
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 15 september 2018 om 12:00

Onderzoek naar situatie wegen Landelijk Noord

Tijdens de vergadering van de raadscommissie Mobiliteit, Luchtkwaliteit en Duurzaamheid heeft wethouder Sharon Dijksma aangegeven dat ze een onderzoek is gestart naar de slechte wegen in Amsterdam Landelijk Noord. 

Tijdens de vergadering lieten verschillende insprekers weten dat de zij al jaren strijden voor verbetering van de gevaarlijke situatie. Allemaal waren ze eenduidig over de ernstig verwaarloosde wegen in dit gebied. Iets dat al 20 jaar een doorn in het oog is en geleid heeft tot vele ongelukken.

De fractie van de ChristenUnie was na een bezoek aan het gebied overtuigd dat hier onmiddellijk gehandeld dient te worden (zie eerdere berichtgeving alhier). De gemeente is verantwoordelijk voor het normaal onderhouden wegen die niet tot onveilige situaties leiden.

Na de betrokkenen gehoord te hebben krijgt de ChristenUnie het vermoeden dat stadsdeel Noord de zaak veel te lang op zijn beloop heeft gelaten. De centrale raad is nu aan zet en namens de ChristenUnie heeft duoraadslid Tjitske Kuiper een oproep gedaan aan het college om snel handelend op te treden.

Deel dit bericht