Bankjes terug op het Hugo de Grootplein na raadsvragen ChristenUnie

Hugo.jpg
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 26 november 2018 om 17:22

Bankjes terug op het Hugo de Grootplein na raadsvragen ChristenUnie

Het college van burgemeester en wethouders heeft in beantwoording op raadsvragen van Don Ceder laten weten dat de verwijderde bankjes bij het Hugo de Grootplein zullen worden terug geplaatst. De ChristenUnie verzette zich eerder tegen het weghalen van de bankjes en liet weten een plaatselijk alcoholverbod een meer passende maatregel te vinden.

In de beantwoording van de schriftelijke vragen is te lezen dat zowel het dagelijks bestuur van stadsdeel West en het college van burgemeester en wethouders het met de ChristenUnie eens zijn dat het instellen van een plaatselijk alcoholverbod en een beter middel zou kunnen zijn tegen overlast dan het verwijderen van de banken.

Fractievoorzitter Don Ceder: "Ik ben heel blij dat de bankjes worden terug geplaatst en het stadsbestuur laat weten dat ook zij vinden dat een alcoholverbod een betere maatregel is tegen overlast. Het weghalen van ontmoetingsplekken is nooit een goede maatregel tegen overlast. Betere handhaving en specifieke aanpak per situatie is gewenst."

Deel dit bericht