ChristenUnie deelt druiven uit op de Zuidas: ‘Niet snuiven maar druiven!’

IMG-20190621-WA0009.jpg
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 21 juni 2019 om 15:00

ChristenUnie deelt druiven uit op de Zuidas: ‘Niet snuiven maar druiven!’

De fractie van de ChristenUnie in Amsterdam vraagt vrijdag aandacht voor het cocaïnegebruik op de Zuidas. De partij is van mening dat het gebruik van cocaïne in kantoren op de Zuidas veel schade aanricht. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar vooral vanwege de ontwrichtende wereld erachter die door de vraag naar cocaïne in stand wordt gehouden en waar de hele stad last van heeft. Onder het motto ‘minder snuiven, meer druiven’ deelde fractievoorzitter Don Ceder druiven uit tijdens lunchtijd op de Zuidas.   

Door het uitdelen van druiven wil de ChristenUnie op ludieke wijze werknemers op de Zuidas oproepen meer na te denken over het genormaliseerde cocaïnegebruik. De gemeente zou hiervoor ook een ontmoedigingscampagne op poten moeten zetten volgens de Amsterdamse CU. Fractievoorzitter Don Ceder: “Als collega-advocaat weet ik wat veel werknemers hier voor hun kiezen krijgen en welke druk er op hen kan rusten. Velen hebben in cocaïne een manier gevonden om daarmee om te kunnen gaan. Ik wil hen oproepen om voor gezondere opties te kiezen en wat meer te reflecteren op hun keuzes.”

Nieuwsuur[1]meldde eerder al dat cocaïnegebruik onder jonge, hoog opgeleide werknemers op de Zuidas de gewoonste zaak van de wereld lijkt. Volgens de ChristenUnie moet de campagne van de gemeente bijdragen aan bewustwording voor de gevaren van drugsgebruik, de illegaliteit van de handel op de Zuidas en dat er achter het individuele gebruik een wereld van criminaliteit, liquidaties, en afpersing schuilgaat. Don Ceder: “Velen realiseren zich niet dat zij met een snelle snuif tijdens de ‘vrijmibo’ of elders bijdragen aan de ontwrichtende werking van ondermijning in de stad. Met onze actie willen we dat het onderwerp bespreekbaar wordt en een ieder wijzen op een veel gezonder alternatief met veel voedingstoffen dat ook een lekkere boost geeft: de druif.”

Deel dit bericht