PERSBERICHT: Tjitske Kuiper volgt Don Ceder op in de Amsterdamse raad

tjitskepf
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 24 december 2020 om 10:00

PERSBERICHT: Tjitske Kuiper volgt Don Ceder op in de Amsterdamse raad

Bij een eventueel vertrek van Don Ceder uit de Amsterdamse gemeenteraad zal hij opgevolgd worden door Tjitske Kuiper. Ceder staat op plek 4 van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen dus zijn vertrek lijkt zeker. Kuiper sluit na het Kerstreces weer aan bij de fractie om alvast warm te draaien om de zetel in maart van Ceder over te nemen.

Tjitske Kuiper was tot begin dit jaar nog duoraadslid voor de fractie en keert nu terug als raadslid. Tjitske: “Toen er door de hoge plaats van Don op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer een beroep op mij gedaan werd heb ik daar gehoor aan gegeven. Ik keer graag terug in de fractie om het geluid van de ChristenUnie in de raad te laten klinken. Het fractieteam heeft de afgelopen jaren iets moois opgebouwd. We zijn nu een frisse partij die van zich laat horen en die serieus genomen wordt in de Amsterdamse politiek. Ik vind het een eer om daar fractievoorzitter van te mogen zijn.”

Voorzitter van de ChristenUnie Amsterdam, Gerdine Westland, is blij met de opvolging door Tjitske Kuiper. “Tjitske is iemand met veel ervaring in de politiek en is goed op de hoogte van wat er speelt in de stad. Ook kent Tjitske de fractie en de Amsterdamse politiek al doordat zij hierbinnen al enkele jaren als duoraadslid gefunctioneerd heeft. Door haar tweede plaats op de kieslijst bij de vorige verkiezingen is zij de logische opvolger bij een eventueel vertrek van Don. Daarom hebben we haar gevraagd of zij daar beschikbaar voor was.”

De motivatie van Kuiper om raadslid te willen zijn wordt gevormd door wat zij jarenlang als diaken van Hoop voor Noord en als actieve buurtbewoner van de Vogelbuurt tegen kwam. “Schuldenproblematiek, armoede, eenzaamheid, een tekort aan betaalbare woningen of juist achterstallig onderhoud zoals schimmelwoningen zijn nog steeds een pijnlijke realiteit hier in Noord en ook in andere wijken van de stad” aldus Kuiper. “Dit zijn ook de thema’s waar Don zich enorm voor heeft ingezet en ik geef daar graag een vervolg aan.”

Tjitske Kuiper was in het verleden twaalf jaar raadslid in Barneveld, waarvan enkele jaren fractievoorzitter. Ook werkt zij al ruim tien jaar op het partijbureau van de ChristenUnie als adviseur voor lokale besturen en fracties. Kuiper woont met haar man in Amsterdam-Noord waar zij samen de woongemeenschap Good Luck hebben gesticht. Een woongemeenschap waar elf studenten en jongvolwassenen wonen. Kuiper heeft aangegeven tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 beschikbaar te zijn als raadslid.   

Deel dit bericht