Blogs per auteur

 1. FlyerLiveFbRacisme.jpg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 22 oktober 2020

  [Online event] RACISME: De rol van de kerk en de politiek

  Is er in de kerk verlegenheid om over racisme te praten? Wat vinden we van de Black Lives Matter protesten? En doet de politiek voldoende in de strijd tegen racisme? Terwijl de protesten zijn verdwenen en het onderwerp minder vaak wordt besproken, is racisme in veel huiskamers nog een veelbesproken thema en hebben mensen er nog dagelijks mee te maken. 

  Lees verder
 2. don-ceder.jpg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 9 oktober 2020

  Amsterdams raadslid Don Ceder in top kandidatenlijst ChristenUnie

  De Amsterdamse advocaat en fractievoorzitter van de gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie, Don Ceder, staat op de vierde plek van de ChristenUnie-lijst bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen. Daarmee lijkt een zetel in de Tweede Kamer verzekerd. Ceder wordt gezien als onderdeel van een nieuwe generatie toppolitici binnen de partij. 

  Lees verder
 3. mensenhandel.jpg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 30 september 2020

  ChristenUnie en PvdA willen ‘Week tegen Mensenhandel’ in Amsterdam

  De Amsterdamse fracties van de ChristenUnie en de PvdA willen dat Amsterdam jaarlijks een ‘Week tegen Mensenhandel’ organiseert. Vandaag dienen zij hier een initiatiefvoorstel over in. De ‘Week tegen mensenhandel’ moet volgens beide partijen georganiseerd worden om meer bewustwording in de stad te creëren over het bestaan van mensenhandel en de signalering ervan te verbeteren.

  Lees verder
 4. wow.jpg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 10 september 2020

  Voorstel ChristenUnie en CDA 'Waardig Ouder Worden' unaniem aangenomen door Amsterdamse gemeenteraad

  Amsterdamse senioren zijn waardevolle inwoners van onze stad.  De ChristenUnie is daarom erg blij dat vandaag het mooie initiatief ‘Waardig Ouder Worden’ is aangenomen door de Raad. Samen met het CDA is dit voorstel geschreven als doorvertaling van het ‘Manifest Waardig Ouder Worden’, wat volledig is omarmd door het kabinet en de minister van Volksgezondheid. Waarvan het ‘Pact voor de Ouderenzorg’ ook is ondertekend door de gemeente Amsterdam.

  Lees verder
 5. DonRaad
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 27 augustus 2020

  ChristenUnie wil overkoepelende aanpak jeugdbendes

  De gevolgen en heftigheid van (drugsgerelateerd) geweld teisteren de stad en nemen in heftigheid toe. Een deel daarvan wordt veroorzaakt door geweld tussen bendes. Daarnaast kunnen jeugdbendes een plek zijn waar jongeren snel en gemakkelijk de criminaliteit in worden gezogen. Inmiddels weten we in Amsterdam dat jeugdbendes regelmatig achter steekpartijen en schietpartijen zitten, al dan niet met dodelijke afloop. Ook drillraps worden door rivaliserende bendes gebruikt om ruzies op te voeren en bedreigingen te uiten. Zoals bijvoorbeeld bij dood van Jay-Ronne Grootfaam die met een kapmes werd doodgestoken[1] en waarvan bekend is dat de verdachten behoorden tot een jeugdbende.  

  Lees verder
 6. WhatsApp Image 2020-08-18 at 10.06.02.jpeg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 21 augustus 2020

  Arts Efraïm Hart wordt duoraadslid voor de ChristenUnie Amsterdam

  Efraïm Hart wordt duoraadslid voor de fractie van de ChristenUnie in de Amsterdamse gemeenteraad. De arts gaat het woord voeren over de portefeuilles zorg, jeugdzorg, beroepsonderwijs en aansluiting arbeidsmarkt, sport en recreatie. Hart was in 2019 kandidaat bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.

  Lees verder
 7. bijbel.jpg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 29 juli 2020

  Initiatiefvoorstel 'Verdedig het recht op godsdienstvrijheid'

  Samen met het CDA, de VVD en FvD dient de ChristenUnie vandaag een initiatiefvoorstel in waarmee de partijen aandacht vragen voor de positie van bekeerlingen. De ChristenUnie vroeg al vaker aandacht voor de positie van mensen die zich bekeerd hadden tot het christendom en te maken kregen met intimidatie of zelfs bedreiging. Na de publicatie van een onderzoek naar de situatie van bekeerlingen komen de partijen nu met voorstellen om het recht op godsdienstvrijheid ook voor deze groepen beter te waarborgen.

  Lees verder
 8. LiveFBgesprek
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 1 juli 2020

  Prostitutie in de stad: 'We noemen ze wel meisjes van plezier. Dat is niet zo. Er zit veel leed achter'

  Vrijdagavond 26 juni ging fractievoorzitter Don Ceder in gesprek met Frits Rouvoet van Bright Fame en Willemijn de Jong van Exxpose over de toekomst van prostitutie in Amsterdam. In deze blog kunt u een samenvatting van het gesprek lezen. Op de Facebookpagina van de fractie is het gesprek ook terug te kijken.

  Lees verder
 9. water-3489860_960_720.jpg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 17 juni 2020

  ChristenUnie: 'Geef kerken ruimte in Amsterdamse parken'

  De ChristenUnie wil dat het college welwillend meedenkt met kerken die hun diensten in de buitenlucht willen houden. Fractievoorzitter Don Ceder stelt vragen aan het stadsbestuur. Ceder: "Veel kerken willen weer samenkomen. En de ruimte in Amsterdamse parken kan hierin mogelijk voorzien. Hagenpreken en sing-ins kunnen prima in ons mooie groen plaatsvinden wanneer er voldoende ruimte is."

  Lees verder
 10. Raadszaal.jpg
  18403097_932099410265238_3096447313355996776_n
  Door Don Ceder op 5 juni 2020

  Vooruitblik op het spoeddebat over de demonstratie op de Dam en het optreden van de burgemeester

  Volgende week vindt het nu al veelbesproken spoeddebat plaats waar burgemeester Halsema verantwoording zal afleggen voor het handelen van de driehoek (burgemeester, hoofdcommissaris en Openbaar Ministerie) tijdens de demonstratie van afgelopen maandag op de Dam. Ik merk de afgelopen dagen dat het behoorlijk lastig is om door alle sensatie, emoties en sterke uitspraken voor ogen te houden waar het tijdens het debat werkelijk om draait. Er zijn mensen die de burgemeester inmiddels een heldenstatus hebben toegekend en zeggen dat zij, ook gezien het onderwerp en de sentimenten die in de samenleving leven, niet beter had kunnen handelen. Mijn inbox zit tegelijkertijd ook vol met berichten van mensen die met grote zorgen en verbazing hebben gekeken naar het handelen van de burgemeester en de beslissing om helemaal niet te handhaven. 

  Lees verder