Blogs per label

 1. Wallen Red Light District.jpg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 23 januari 2021

  Prostitutie in Amsterdam: hoe nu verder?

  Vandaag presenteert de ChristenUnie een visiestuk over de prostitutie in Amsterdam. Denk aan vraagstukken over de toekomst van de Wallen, illegale prostitutie, de bestrijding van mensenhandel of een mogelijk erotisch centrum ergens in de stad. In de gemeenteraad worden deze thema's vaak per onderwerp besproken. De ChristenUnie is echter van mening dat als we plannen maken over de prostitutiesector dit in een totaalbeeld bekeken moet worden. Daarom zetten wij vandaag een stap vooruit en presenteren onze visie en plannen voor de toekomst. Hieronder lees je de inzet van de ChristenUnie voor de aankomende jaren op dit gevoelige en complexe dossier.

  Lees verder
 2. windmolen.jpg
  Gerjanpf
  Door Gerjan van den Heuvel op 12 januari 2021

  Windmolens in Amsterdam?

  De afgelopen tijd is er veel consternatie ontstaan over de plannen van Amsterdam en de regio om op verschillende plekken windmolens te plaatsen. Ik zal eerst uitleggen hoe we op dit punt gekomen zijn en daarna hoe de ChristenUnie tegenover de plannen staat. 

  Lees verder
 3. corona.jpg
  Efraim.jpg
  Door Efraïm Hart op 8 januari 2021

  [Opinie in Het Parool] "Ben je verkouden? Blijf dan thuis!"

  Liefst 88 procent van de Amsterdammers denkt dat thuisblijven bij verkoudheidsklachten effectief is in de bestrijding van Covid-19. Desondanks zien we in de praktijk dat bijna twee derde van de Amsterdammers met coronagerelateerde klachten het advies om thuis te blijven niet opvolgt. De belangrijkste reden om uit huis te gaan zijn praktische zaken.

  Lees verder
 4. Amsterdam-Noord_-_Purmerweg.jpg
  Gerjanpf
  Door Gerjan van den Heuvel op 8 januari 2021

  [Opinie in De Telegraaf] "Stad die jonge gezinnen verdrijft, holt zichzelf uit"

  Het einde van de woningnood is nog niet in zicht. Integendeel, het huizentekort groeit en beschikbare woningen in vooral de steden zijn voor velen niet haalbaar. „Hier in Amsterdam worden gewone gezinnen de stad uit gedreven. Dat moet stoppen”, vindt Gerjan van den Heuvel.

  Lees verder
 5. tjitskepf
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 24 december 2020

  PERSBERICHT: Tjitske Kuiper volgt Don Ceder op in de Amsterdamse raad

  Bij een eventueel vertrek van Don Ceder uit de Amsterdamse gemeenteraad zal hij opgevolgd worden door Tjitske Kuiper. Ceder staat op plek 4 van de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen dus zijn vertrek lijkt zeker. Kuiper sluit na het Kerstreces weer aan bij de fractie om alvast warm te draaien om de zetel in maart van Ceder over te nemen.

  Lees verder
 6. zuidoost.jpg
  18403097_932099410265238_3096447313355996776_n
  Door Don Ceder op 14 december 2020

  Een masterplan voor Zuidoost of een speelbal voor de politiek

  Het Masterplan Zuidoost is met veel bombarie aangekondigd door dit college, maar lijkt een zeepbel te worden. Een gemiste kans met grote gevolgen. In 1966 sloeg burgemeester Gijs van Hall van Amsterdam de eerste paal van de Bijlmer en zei toen trots: ‘Nergens in de wereld is tot nu toe een mooiere en modernere stad van een dergelijke omvang tot uitvoering gekomen.’ Deze belofte laat echter al een aantal decennia op zich wachten.

  Lees verder
 7. stripclub.jpg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 3 december 2020

  Geen stripclub in Zuidoost!

  In het parool stond recentelijk een artikel over een nieuw te openen stripclub in Amsterdam Zuidoost.[1]Hustle Diamonds zou kennelijk in 2021 als eerste stripclub in de Bijlmer openen en audities willen houden. Inmiddels hebben verschillende bewoners, ouders en het dagelijks bestuur Zuidoost aangegeven zorgen te hebben over de aankondiging en mogelijke opening van een stripclub. De ChristenUnie deelt die mening. De ChristenUnie ziet veel liever een nieuwe debatclub, zwemclub of voetbalclub in plaats van een stripclub verschijnen in Amsterdam Zuidoost.


  [1] https://www.parool.nl/amsterdam/stripclub-geleid-door-vrouwen-opent-in-de-bijlmer~b980a5bc/

   

  Lees verder
 8. dakloos.jpg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 3 december 2020

  Actie! #NiemandOpStraat moet weer een leidend principe worden in Amsterdam

  Een brede coalitie van Amsterdamse oppositiepartijen, vluchtelingen en dak- en thuislozen organisaties schaart zich achter het online initiatief om tijdens de commissievergadering van de gemeenteraad op donderdagochtend 3 december solidariteit uit te spreken met dak- en thuislozen middels de hashtag #NiemandOpStraat.

  Lees verder
 9. volkstuin.jpg
  Helenepf
  Door Hélène de Bruine op 2 december 2020

  Volkstuinen koesteren, niet uitmelken!

  Het college heeft een nieuw beleid voor het gebruik en beheer van volkstuinen voorgesteld. Dit beleid is helaas nogal problematisch. De huren voor sommige perken stijgen absurd (soms tot wel 800%) en ook het meer openbaar toegankelijk maken van de tuinen brengt veel nadelen met zich mee. 

  Lees verder
 10. vrouw.jpg
  CU logo onder elkaar blauw (1)
  Door ChristenUnie Amsterdam op 30 november 2020

  ChristenUnie: 'Sluit hotel na meerdere gevallen van gedwongen prostitutie'

  Afgelopen weekend berichtte Het Parool[1] over situaties van mensenhandel en gedwongen prostitutie in hotels. Zowel het Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel (CoMensha) en de Nationaal Rapporteur Mensenhandel trokken aan de bel. Door toename van het gebruik van sociale media en internet hebben loverboys meer macht gekregen om slachtoffers te maken. De coronapandemie en bestrijdingsmaatregelen creëren nog meer mogelijkheden om kwetsbare jongeren te benaderen. Door de coronamaatregelen zit iedereen meer thuis en besteedt meer tijd on­line. Bovendien zijn hotelkamers nu stukken goedkoper door een gebrek aan toeristen. De ChristenUnie stelt vandaag schriftelijke vragen aan het college.

  Lees verder