ChristenUnie presenteert kandidatenlijst met vijftig kandidaten

groepsfoto topbanner
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 16 januari 2018 om 22:43

ChristenUnie presenteert kandidatenlijst met vijftig kandidaten

De Amsterdamse afdeling van de regeringspartij heeft vandaag een diverse lijst met maar liefst vijftig personen gepresenteerd. De ChristenUnie lanceert vandaag ook haar campagne ‘Ons Amsterdam’, waarbij ze het belang benadrukken van een stad waar mensen mét elkaar leven in plaats van langs elkaar heen.

Lijsttrekker Don Ceder: ‘Een gebrek aan visie voor Amsterdam als gemeenschap zorgt ervoor dat de stad steeds meer als los zand aan elkaar hangt, met alle gevolgen van dien. Denk aan de toenemende eenzaamheid in onze stad onder jong en oud, gezinnen die in rap tempo de stad uit worden gejaagd vanwege het woonbeleid, de Joodse gemeenschap die nog steeds niet veilig over straat kan en de aanwezigheid van moderne slavernij in de stad. Genoeg is genoeg!’

‘Ik denk dat we ons allemaal moeten afvragen: wat voor stad willen we zijn; zowel nu als in de toekomst? De ChristenUnie gelooft in een stad waar Amsterdammers in vele opzichten de oplossing zijn voor Amsterdammers. En daar zijn genoeg voorbeelden van. Ik ben blij dat we enthousiaste kandidaten hebben gevonden die bereid zijn geweest om te zeggen: zo zie ik het ook en daarom wil ik mij inzetten, want dit is ons Amsterdam.’

De Amsterdamse ChristenUnie kwam bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen slechts 162 stemmen te kort voor een raadszetel. Met deze lijst gaat de ChristenUnie de gemeenteraadsverkiezingen in en hopen ze geschiedenis te schrijven.

Kandidatenlijst
Een kleine greep uit de kandidatenlijst laat zien dat naast de eerder gepresenteerde top 10 de ChristenUnie de campagne ingaat met een diverse lijst van mensen qua werkzaamheden, achtergrond en kerkelijke betrokkenheid.

Zo staat op de lijst bijvoorbeeld lokale held Regina Mac-Nack (plek 47), in 2005 verkozen tot Amsterdammer van het jaar en oprichter van de stichting Hoop voor Morgen, die wekelijks in Amsterdam Zuidoost met hun voedselbank honderden gezinnen voorziet van eten. Ook Godwin Arhin (plek 22) staat op de lijst, hij is werkzaam in de jeugdzorg en geeft tevens begeleiding aan tieners. Irina Zeijl-Brouwer (plek 34) is als leerkracht actief in het speciaal onderwijs en Sander Huisman (plek 13) is tweede voorzitter en woordvoerder van de supportersclub van Ajax.

Ook zijn de studenten goed vertegenwoordigd met maar liefst twee oud- voorzitters van de Amsterdamse studentenverenigingen de Navigators Amsterdam (Evan de Gelder, plek 15) en C.S.F.R. Amsterdam (Gerjan van den Heuvel, plek 11). Ook voormalig lijsttrekker Bas de Groot (plek 29) staat op de lijst en is in het dagelijks leven privacy- en databeveiliging expert en betrokken bij de Kleikloostergemeenschap.

Qua achtergronden laat de lijst ook een kleurrijk palet zien met bijvoorbeeld de Iraanse voorganger Wahid Roezi op plek 17, de Egyptische Bahaa Ramzy - die zeer betrokken is bij de koptische kerk in Amsterdam – op plek 21, de Pakistaanse Jessie Gill (plek 23), de Dominicaanse voorganger Franklin Gomez (plek 30) - maatschappelijk actief onder de Spaanstaligen in de stad – en de Nigeriaanse voorganger en voorzitter van de Pentecostal council of Churches, Moses Alagbe neemt plek 44 in.

Ook heeft de lijst met de lijstduwers Roel Kuiper (plek 48) en Joël Voordewind (plek 49) zowel een Eerste- als een Tweede Kamerlid in haar gelederen.

Lijsttrekker Don Ceder is trots op de kandidatenlijst: ‘Ik durf best te beweren dat we de meest diverse lijst van Amsterdam hebben, misschien zelfs wel van Nederland. Stuk voor stuk toppers die Amsterdam elke dag een stuk beter proberen te maken.’

Kijk voor de volledige kandidatenlijst op: https://amsterdam.christenunie.nl/kandidaten

Ons Amsterdam
De ChristenUnie wil meer ruimte geven aan o.a. vrijwilligersorganisaties, kerken, individuen en wijkgerichte initiatieven om de lokale sociale problematiek op te lossen en gemeenschappelijke kansen te verzilveren. De campagne ‘Ons Amsterdam’ richt zich dan ook op de versteviging van de sociale cohesie door middel van 5 speerpunten.

Allereerst de aanpak van de schuldenproblematiek. Steeds meer huishoudens gaan gebukt onder schulden en bevinden zich in een financieel neerwaartse spiraal waar ze niet meer uit kunnen komen. De gemeente dient zorg te dragen voor een goede begeleiding bij schulden en een eerlijk gemeentelijk incassobeleid te hanteren. Onderdeel hiervan is een benaderbare overheid voor iedereen, ook voor hen die laaggeletterd of digibeet zijn. De ChristenUnie wil sterk inzetten op het voorkomen van schulden en onderwijsuitval en jeugdwerkloosheid tegengaan. Daar hoort ook financiële educatie bij. Hier kan de omgeving een belangrijke rol in spelen. Amsterdammers met schulden moeten we perspectief kunnen bieden.

Vervolgens wil de ChristenUnie een stad waar plaats is voor iedereen, zowel letterlijk als figuurlijk. Dat betekent een woonbeleid met genoeg woningen voor verschillende mensen: eengezinswoningen, sociale huur, midden-huur, studentenhuisvesting en koopwoningen. Een stad waar een ieder zich ongeacht achtergrond thuis kan voelen en waar vrijheid van geloof wordt gerespecteerd. Wij willen ook een stad die pal staat voor de veiligheid van haar burgers en problemen durven te benoemen en aan te pakken (zie de recente aanvallen op Joodse winkels en mishandeling van homo’s). Ook willen we actief de discriminatie van minderheden tegengaan.

Het derde speerpunt van de campagne is excellent onderwijs voor alle kinderen. Op elke school willen we onderwijs van hoge kwaliteit waar leraren de ruimte krijgen om in hun leerlingen te investeren. Ook willen we onderwijs waarbij kinderen van elke denkbare achtergrond dezelfde kansen krijgen en waar we vrijheid van onderwijs beschermen. Een zichtbare en actieve rol van ouders op scholen is cruciaal en brengt tevens veel voordelen met zich mee.

Het vierde speerpunt is: Amsterdam moet dé innovatie stad van Europa worden. Een gedurfde mix van historie en de toekomst. De luchtkwaliteit is erg slecht en daar moeten we nu iets tegen doen, voor onze gezondheid en die van de kinderen. Wij willen schone lucht, schone straten en dat we slim omgaan met energie. Juist door nu te investeren zorgen we voor meer innovatie en creëren we werkgelegenheid in een moderne stad.

De ChristenUnie wil als laatste speerpunt een einde aan mensenhandel in onze stad. Momenteel zitten veel vrouwen gevangen in de seksindustrie. Door harde aanpak van criminaliteit, het bieden van hulp aan vrouwen en het sluiten van ramen op de wallen willen we mensenhandel onmogelijk maken. Amsterdam moet weer echt een stad van de vrijheid worden.

Deel dit bericht