Raadsbreed statement: Amsterdam beschermt haar vrije waarden barmhartig en heldhaftig

04 Don Ceder.jpg
Door Don Ceder op 22 februari 2019 om 15:19

Raadsbreed statement: Amsterdam beschermt haar vrije waarden barmhartig en heldhaftig

Amsterdam is een vrije stad van en voor iedereen. Een stad waar je jezelf mag zijn, waar je mag houden van wie je wilt en waar je mag geloven wat je wilt.

Amsterdammers zijn vastberaden deze waarden barmhartig en heldhaftig te beschermen tegen alle individuen, groepen en stromingen die deze vrijheid bedreigen met haat.

Met afschuw hebben alle fractievoorzitters daarom kennis genomen van de misselijkmakende actie van, naar het lijkt, een harde kern van ADO Den Haag supporters in de nacht van donderdag 21 februari. Voor de gemeenteraad heeft dit niets meer met sport of voetbalfanatisme te maken, hier is sprake van expliciet antisemitisme.

Wie meent dat het bekladden van de Dokwerker, een monument ter herdenking van de februaristaking, slechts enkele dagen voor de jaarlijkse herdenking, hoort bij voetbal is onverschillig ten opzichte van onze Amsterdamse geschiedenis en waarden. Zij beledigen daarmee hen die de moed hadden het werk neer te leggen tijdens de bezetting.

Als deze laffe daad al iets teweeg brengt is het dat voor de gehele Amsterdamse gemeenteraad hierdoor nog duidelijker geworden is waarom we maandag gezamenlijk de februaristaking zullen herdenken.

Sofyan Mbarki (PvdA), Mourad Taimounti (DENK), Femke Roosma (GroenLinks), Reinier van Dantzig (D66), Don Ceder (ChristenUnie), Annabel Nanninga (Forum voor Democratie), Eric van der Burg (VVD), Nicole Temmink (SP), Wil van Soest (PvdO),Diederik Boomsma (CDA), Sylvana Simons (BIJ1) en Johnas van Lammeren (PvdD)

Deel dit bericht