Ook na de coronacrisis schone lucht

uitlaat.jpg
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 7 mei 2020 om 15:00

Ook na de coronacrisis schone lucht

Hoewel de coronacrisis vele mensenlevens kost en een grote impact heeft op de samenleving zorgt de lockdown er ook voor dat de lucht in de stad een stuk zuiverder is dan voorheen. De ChristenUnie wil dat het college gaat onderzoeken welke zaken hier met name voor zorgen en welke maatregelen we zouden kunnen nemen om de luchtkwaliteit ook na de coronacrisis op peil te houden.

Duoraadslid Gerjan van den Heuvel zal wethouder Dijskma aankomende donderdag (14 mei) in debat vragen of het college bereid is een analyse te maken van welke zaken er momenteel met name voor zorgen dat de luchtkwaliteit in de stad nu enorm verbeterd is. Van den Heuvel: "Met deze analyse in de hand kunnen we als raad nadenken over mogelijke maatregelen die de luchtkwaliteit ook na de coronacrisis goed kunnen houden."

Van den Heuvel denkt daarbij bijvoorbeeld aan het naar voren halen van uitvoeringen uit de Agenda Autoluw. "Wanneer op sommige plekken blijkt dat het autoverkeer de grote vervuiler is en we in het kader van Amsterdam Autoluw de infrastructuur daar zouden willen aanpakken, kunnen we die aanpassingen beter naar voren halen. Dat creëert naast schonere lucht dan ook extra werkgelegenheid juist in een periode wanneer we dat heel goed kunnen gebruiken."

De fractie van de ChristenUnie is daarnaast ook benieuwd of uitgezocht kan worden in hoeverre de vermindering van de luchtvaart er momenteel voor zorgt dat de lucht in de stad frisser en schoner is dan voor de coronacrisis.     

Deel dit bericht