Arts Efraïm Hart wordt duoraadslid voor de ChristenUnie Amsterdam

WhatsApp Image 2020-08-18 at 10.06.02.jpeg
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 21 augustus 2020 om 12:00

Arts Efraïm Hart wordt duoraadslid voor de ChristenUnie Amsterdam

Efraïm Hart wordt duoraadslid voor de fractie van de ChristenUnie in de Amsterdamse gemeenteraad. De arts gaat het woord voeren over de portefeuilles zorg, jeugdzorg, beroepsonderwijs en aansluiting arbeidsmarkt, sport en recreatie. Hart was in 2019 kandidaat bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.

Efraïm: "Ik zie ernaar uit om samen met een leuk team in de Amsterdamse politiek te werken aan goede zorg. In deze tijd zien we hoe belangrijk ons zorgstelsel is. Ik wil graag meedenken over wat er goed is maar ook waar nog verbetering nodig is. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de knelpunten in de jeugdzorg, de gezondheidsachterstanden in sommige wijken of bijvoorbeeld de druk die nu op het zorgstelsel rust. Met aandacht voor Amsterdammers en met oog voor elk medemens, jong en oud, wil ik me inzetten voor de ChristenUnie en voor Amsterdam."

In Amsterdam organiseerde Efraïm als arts voorlichtingen over zwangerschap, anticonceptie, vaccinaties en seksualiteit. Ook heeft Efraïm de impact van de coronacrisis van dichtbij mee gemaakt. Hij is net terug in Amsterdam na een COVID-hulpmissie in het binnenland van Suriname. Daar heeft hij onderwijs gegeven over onder andere de symptomen en preventie, hulp verleend aan zieken en testen afgenomen.

Efraïm woont in Nieuw-West en is betrokken bij de kerkelijke gemeente De Rots in Amsterdam Zuidoost.

Lees hier een interview in Medisch Contact met Efraïm over zijn werk en politieke ambities (uit de tijd van de Europese Parlementsverkiezingen), 'Ik geloof dat God wetenschappers heeft gemaakt'. 

Foto: Milan Vermeulen

Deel dit bericht