Geen stripclub in Zuidoost!

stripclub.jpg
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 3 december 2020 om 18:07

Geen stripclub in Zuidoost!

In het parool stond recentelijk een artikel over een nieuw te openen stripclub in Amsterdam Zuidoost.[1]Hustle Diamonds zou kennelijk in 2021 als eerste stripclub in de Bijlmer openen en audities willen houden. Inmiddels hebben verschillende bewoners, ouders en het dagelijks bestuur Zuidoost aangegeven zorgen te hebben over de aankondiging en mogelijke opening van een stripclub. De ChristenUnie deelt die mening. De ChristenUnie ziet veel liever een nieuwe debatclub, zwemclub of voetbalclub in plaats van een stripclub verschijnen in Amsterdam Zuidoost.


[1] https://www.parool.nl/amsterdam/stripclub-geleid-door-vrouwen-opent-in-de-bijlmer~b980a5bc/

 

Het stadsdeel Zuidoost heeft inmiddels navraag gedaan en stelt niet bekend te zijn met een vergunningsaanvraag voor een stripclub in Zuidoost. En ook al zou deze er zijn, acht het dagelijks bestuur Zuidoost een stripclub niet passend.

Daarom heeft de ChristenUnie schriftelijke vragen gesteld aan het college:

  1. Is het college bekend met de interviews van Hustle Diamonds in het Parool? Zijn deze plannen bij het college bekend?

  2. Acht het college een stripclub in Zuidoost een verrijking voor het stadsdeel?

  3. Kan het college aangeven of er inmiddels een vergunningsaanvraag is gedaan en of deze is verleend?

  4. Hoe weegt het college de uitspraak van het DB van het stadsdeel Zuidoost? Kan het college verzekeren dat er geen stripclubs zowel nu maar ook in de toekomst, zullen verschijnen in het stadsdeel Amsterdam Zuidoost?