Nieuwsbrief Juli 2023

Amsterdam_DSC_0055_edit KLEIN.jpg
CU logo onder elkaar blauw (1)
Door ChristenUnie Amsterdam op 24 juli 2023 om 15:05

Nieuwsbrief Juli 2023

“We kiezen ervoor elkaar de hand te reiken, trouw te beloven, achterblijvers erbij te halen en meningsverschillen vreedzaam te houden”. Wijze woorden om een campagne mee in kunnen. Er staat namelijk een campagne voor de deur. Door de val van het kabinet zullen er op 22 november dit jaar landelijke verkiezingen gehouden worden. Graag wil ik je aandacht vragen voor de komende campagne en andere verschillende activiteiten die we gaan oppakken als ChristenUnie Amsterdam en waar wij jouw steun bij nodig hebben.

Beste leden van ChristenUnie Amsterdam

Op maandag 17 juli verscheen er een interview in het Nederlands Dagblad met Mirjam Bikker, kandidaat-lijsttrekker voor de ChristenUnie. Het raakte mij dat ze in dit interview verwoordde dat we in ‘ruige tijden’ leven. Mede door de val van het kabinet komen nu veel dossiers op losse schroeven te staan. De vraag is wat er nu gaat gebeuren met belangrijke dossiers als armoedebestrijding, koopkracht, woningbouw en de spreidingswet. Veel mensen zullen zich onzeker voelen en veel vragen hebben over de toekomst. 

Ik vroeg mij af ‘wat is nu hoop in deze ruige tijden’. Met dat ik dit mij afvroeg, bedacht ik mij dat ik het boek van Gert Jan Segers (oud-lijsttrekker van de ChristenUnie) in de kast heb staan. Het boek heeft de titel ‘Hoop’. Graag wil ik jullie meegeven wat Gert Jan Segers aan het einde van zijn boek heeft geschreven. “We kiezen ervoor elkaar de hand te reiken, trouw te beloven, achterblijvers erbij te halen en meningsverschillen vreedzaam te houden”. Wijze woorden om een campagne mee in kunnen. Er staat namelijk een campagne voor de deur. Door de val van het kabinet zullen er op 22 november dit jaar landelijke verkiezingen gehouden worden. 

Graag wil ik je aandacht vragen voor verschillende activiteiten die we gaan oppakken als ChristenUnie Amsterdam en waar wij jouw steun bij nodig hebben.  

Ben jij gemotiveerd om je in te zetten tijdens de campagne? Ben jij gemotiveerd om met anderen in gesprek te gaan wat de ChristenUnie belangrijk vindt voor Nederland en dus ook voor Amsterdam? Laat het ons weten. 

Daarnaast horen we graag van jou wat jij belangrijk vindt om van Amsterdam een bloeiende en gezonde stad te maken. Wat zijn jouw ideeën over het behoud van hechte gemeenschappen in Amsterdam? En wat zijn jouw ideeën over gebiedsontwikkeling en het huisvestingsprobleem waar veel kerken en geloofsgemeenschappen mee worstelen? Graag willen we in gesprek met elkaar over belangrijke onderwerpen voor Amsterdam en de Amsterdammers. Dit gaan we doen door in verschillende werkgroepen over deze onderwerpen verder te praten. Meer informatie hierover vind je via deze link.  

In de komende weken en maanden zal er veel aandacht zijn voor de verkiezingen in de media. Maar graag wil ik nog even terugblikken naar een ander historisch moment in de Nederlandse geschiedenis. Op zaterdag 1 juli 2023 heeft in onze stad Amsterdam als eerste staatshoofd koning Willem Alexander excuses aangeboden voor het Nederlandse slavernijverleden. Een belangrijk onderwerp om niet te vergeten, maar actief met elkaar in gesprek te blijven over de impact en doorwerking van dit verleden. Later dit jaar zal ik hierop terugkomen. 

Meer informatie vind je in de bijlage. Klik op de link en download de nieuwsbrief. 

Mede namens het bestuur, 

Mirjam Verwijs, voorzitter

Bijlagen