EO-presentator en voorganger Jurjen ten Brinke stemt ChristenUnie in Amsterdam. Maar waarom?
Vlak voor het stadhuis, aan de Zwanenburgwal, prijkt fier het standbeeld van de Amsterdamse filosoof Benedictus (of Baruch) de Spinoza (1632 – 1677). Eeuwenlang werd Spinoza gehuldigd als het boegbeeld van vrijheid en tolerantie, idealen waar onze stad graag haar evenbeeld in ziet. Maar wat is nu werkelijk de erfenis van deze invloedrijke denker? Ter gelegenheid van Spinoza’s 345e sterfdag sprak ChristenUnie Amsterdam met filosoof Dr. Ruben Endendijk.
Het Kieskompas vraagt om op de website of elders in openbare bronnen een begronding te hebben voor de stellingname in de kieswijzer. Niet alle posities zijn rechtstreeks terug te lezen in het verkiezingsprogramma. Daarom plaatsen we bij deze een addendum zodat we bij alle standpunten een duidelijke bron kunnen aandragen.
Vanaf de pont over het IJ is het zo’n tien minuten lopen naar de voormalige directeurswoning aan de Adelaarsweg in Amsterdam-Noord. Een rij fietsen in de tuin verraadt de aanwezigheid van studenten. ChristenUnie-raadslid Tjitske Kuiper woont met haar man Roel op de benedenverdieping. Elke woensdagavond eten ze met hun medebewoners aan de lange tafel in de woonkamer. Dan gaat de Bijbel open en wordt er gepraat, over het leven in de stad, studeren en geloven.
Wil je op de hoogte blijven van al onze activiteiten gedurende de campagne? Met dit overzicht mis je niets!
Vrijdagmiddag in het Antoniushuis, daar wordt voor mij de mooiste maar óok de meest pijnlijke kant van Amsterdam zichtbaar. Daar aan de rand van Floradorp, daar zie ik onze stad. Aangevoerd door Patrick van Bronswijk met zijn stichting Flora4Life en de andere buurtverenigingen met een paar rasechte Floradorpers, delen vrijwilligers daar voedselpakketten uit. Aan iedereen die het nodig heeft, ongeacht wie of wat je bent of wat je kleur of geloof ook is. Heldhaftig als het nodig is, maar vooral vastberaden en barmhartig, elke week opnieuw. Klaar staan om te helpen.